Volgt Mina 281 Bea 111 op als mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden?

Zaterdag 10 augustus moet het duidelijk worden: is Bea 111 dit jaar weer de mooiste melkkoe van de Zuid-Hollandse Eilanden? Of is het misschien wel de beurt aan Mina 281? Mina siert in ieder geval de poster en het programmaboekje dat voor de 56e aflevering van de Fokveedag Hellevoetsluis is gemaakt.

In de zon poseert Mina 281 gelaten voor de fotograaf. Ondertussen kijkt ze uit over het wandel- en recreatiegebied dat aan het Haringvliet in Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee ligt. De vier jaar oude koe van Huibert Groeneveld is dit jaar een van de deelneemsters aan de jaarlijkse schoonheidswedstrijd voor melkkoeien die de tweede zaterdag van augustus in Hellevoetsluis plaatsvindt. Misschien mag Mina zichzelf wel een jaar lang ‘de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden’. Zeker is dat nog lang niet, want de Flakkeese schone is niet de enige deelneemster aan de koeienkeuring die dit jaar op zaterdag 10 augustus plaatsvindt. Er strijden in totaal namelijk 65 koeien uit de plaatsen Hekelingen, Abbenbroek, Sommelsdijk, Zwartewaal, Stad aan ’t Haringvliet, Simonshaven, Hellevoetsluis, Ooltgensplaat, Strijen, Rockanje, Stellendam, Nieuw-Beijerland, Heenvliet en Maasdam om de eer die vorig jaar Bea 111 van melkveehouder Hoftijzer uit Zwartewaal te beurt viel. Een vakkundige tweekoppige jury zal bepalen welke koe het mooiste loopt, de meest rechte rug en het strakste uier heeft.

Ganzenhoeder

De Fokveedag Hellevoetsluis opent dit jaar haar poorten om zes uur ’s ochtends. Dan worden de koeien aangevoerd, waarna de eerste koeienkeuringen om negen uur plaatsvinden. Maar er is meer te zien op het terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis. Er zijn kalverbegeleidingswedstrijden, waarbij kinderen hun kalveren aan het publiek tonen. Er zijn Alpaca’s, er loopt een ganzenhoeder met zijn ganzen over het terrein, er staan oldtimer-trekkers te pronken en ook de gezellige marktkramen zijn weer gevuld met allerhande ambachten en streekproducten.

FV dag promo 7837 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *