Fokveedag Hellevoetsluis: wie wordt de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden?

Zaterdag 10 augustus is het weer zover. Dan vindt voor de 62e keer Fokveedag Hellevoetsluis plaats. Een vakkundige jury kiest op de tweede zaterdag van augustus de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden. Maar er is meer te doen op het terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis.

Het programma voor de 62e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis is rond. Zoals ieder jaar is Fokveedag Hellevoetsluis vooral een schoonheidswedstrijd. Voor koeien. Een jury kiest uit 64 deelnemers de mooiste koe van Voorne Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Alle melkveehouders uit de regio zijn nu al gespannen. Want wie wordt de opvolger van Grana’s Pie, de oude dame die vorig jaar tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden werd uitgeroepen? Is het weer een koe uit de stal van Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal? Of gaat een andere melkveehouder met de eer strijken? Misschien wordt Trijntje 212 wel uitgeroepen tot de mooiste van de dag. Deze koe van de familie Van der Kooij uit Abbenbroek siert nu al, staand in een bollenveld, de promotieposters en het programmaboekje van Fokveedag Hellevoetsluis.

Frisbee vangende honden
Hoe spannend de verkiezing ook zal worden, het draait op zaterdag 10 augustus niet alleen om koeien. Tijdens de miss-verkiezing gebeurt er namelijk nog veel meer op het terrein aan de Smitsweg in Hellevoetsluis. Net als voorgaande jaren laten kinderen hun kalfjes in de keuringsring zien en lopen er ganzen tussen de benen van de bezoekers door. Herders geven een demonstratie schapen drijven met honden en krachtige trekpaarden laten zien hoe sterk ze zijn. Honden vangen frisbees, er is een roofvogelshow en er rijden miniatuurtrekkers rond.

Plattelandsmarkt
De Fokveedag Hellevoetsluis vindt traditiegetrouw iedere tweede zaterdag in augustus plaats. Tijdens dit evenement voor boeren, burgers en buitenlui kan jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten. Net als voorgaande jaren kun je op de streekmarkt proeven van al het lekkers dat Voorne-Putten voortbrengt. Denk daarbij aan kaas, honing en groenten maar ook aan paling. Kinderen kunnen zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, alpaca’s, konijnen en cavia’s te aaien of door vreemde capriolen uit te halen op een springkussen.

Kortom, Fokveedag Hellevoetsluis; daar moet je geweest zijn!

Fokveedag Hellevoetsluis
Datum: zaterdag 10 augustus 2019
Tijd: van 09.00 uur tot 16.00 uur
Plaats: Terrein J.B. van den Ban, Smitsweg 29, Hellevoetsluis