Ongelukken overschaduwen Fokveedag Hellevoetsluis

De drie-jaar oude Bea 176, is tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden verkozen. Afgelopen zaterdag vond deze miss-verkiezing in Hellevoetsluis plaats. Twee ongelukken zetten een domper op het anders zo vrolijke plattelands-evenement.

Het eerste ongeval vond aan het einde van de keuringsdag plaats op het Fokveedag-terrein. Een koe overliep haar begeleider, die daarbij een hoofdwond opliep. EHBO’ers verleenden eerste hulp, waarna het ambulancepersoneel en het personeel van de traumahelikopter hun werk overnamen. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het goed.
Tot overmaat van ramp vond op de openbare weg voor het Fokveedag-terrein een ongeluk plaats met een verkeersregelaar. Zondagochtend 11 augustus overleed de verkeersregelaar in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen. Het bestuur, de vrijwillige medewerkers en deelnemers van Fokveedag Hellevoetsluis zijn diep geraakt door dit ongeval. Hun gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en collega’s.

Keuring gestaakt

De keuring werd door deze ongelukken gestaakt. Dat wil niet zeggen dat er geen koe tot dagwinnaar is verkozen. De jury kende die prijs toe aan de driejarige Bea 176 van Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal.
Alle uitslagen van de keuringen en de kalverbegeleidingswedstrijden, zijn binnenkort te vinden op de website van Fokveedag Hellevoetsluis.